Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Misfargning på front tenner

onsdag - 4 juli, 2018

Hei!

Jeg sliter endel med misfarging på tennene.
Spesielt de to i midten i nedre rekke av tennene. Dette har bygget seg opp over tid. Det startet med bruning/misfarging nederst ved tannkjøttet som har "spist" seg sakt men sikkert oppover og dette dekker nå omlag 1 / 3 av de to tennene.
De øvrige tennene ser forsåvidt helt greie ut. For utenom den ene av de to i midten i øvre rekke hvor jeg har hatt en merkelig misfarging siden jeg var liten og datt ut av en køyeseng med smukk i munnen.
Men denne har ikke forandret seg stort og ser egentlig lik ut som den har gjort de siste 15 årene.

Jeg syntes det er litt merkelig at det er såpass markant misfarging bare på disse to tennene i midten av nedre rekke og ikke noe tilsvarende på noen av de øvrige tennene? Jeg har forsøkt å ha ekstra godt fokus på tannhelse etter jeg oppdaget dette så jeg benytter nå aktivt tanntråd, munnskyll (fluorid 2 mg/ml og corsodyl 2mg/ml) og har sluttet å skylle munnen med vann etter tannpuss etter anbefaling fra Apoteket.

Har også gått over til bruk av elektronisk tannbørste fra Braun/Oral-B med deres "Crossaction" tannbørste hodet men det virker som denne misfargingen bare fortsetter å bygge seg opp og da bare på disse to tennene.
Jeg merker også, at spesielt nå når vi er på ferie i Tokyo, Japan med ekstra mye klor i vannet så er det et merkbart "belegg" på nesten alle tenne som jeg tilsynelatende ikke klarer å pusse bort med vanlig tannpuss. Her nede så har jeg ikke brukt tanntråd eller munnskyll. Hva kan dette være? Jeg føler ikke noe ubehag eller smerte det er bare en stadig økende og veldig sjenerende misfarging av tennene.

Mvh Thomas Andre

Kjære Thomas Andre

Misfargning på tenner som er innkorporert i tannen kan bare komme mens tannen dannes i alderen mellom 2 og 5 år. I denne perioden kan tannen bli misfarget av antibiotikabruk eller for mye fluor i vann eller dersom barnet spiser tannkremen mens de pusser tenner. Andre årsaker kan være misdannelse i emalje eller dentin som henholdsvis kalles for amelogenesis imperfekta og dentinogenesis imperfekta. Noen misfarginger er overfladiske og kan skrapes eller pusses vekk. Nå kan jeg ikke stille riktig diagnose for deg og det er ikke meningen at jeg skal stille diagnosen. Jeg velger å veilede pasienter. I dette tilfellet vil jeg ta kontakt med en tannlege og be om en diagnose og eventuelt behandling på de to tennene som er misfargede.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...