Notice: session_start(): Ignoring session_start() because a session is already active in /home/4/p/prestestientannl/www/svar_fra_tannlegen.php on line 17

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har jeg munntørrhet?

Hei.

Jeg har fått påvist at jeg lider av spyttmangel / munntørrhet. Ellers bakterieplaget. Har betalt halv pris grunnet dette i flere år. Nå har min faste tannlege sluttet og jeg har fått en ny tannlege. Hun nye har jeg ikke mye godt og si om etter første møte. Mye ubehagelige ord om meg og min tilstand. Men spm mitt er: Er det ikke litt spesielt at jeg nå må gå på Corsodyl fram til jeg tydeligvis skal avlegge en spyttprøve til den nye tannlegen om 1 uke? Corsodyl er spyttfremkallende og lurer / forfiner en slik test?


Kjære Deg!

Tannleger er pålagt å ha en pasient til observasjon i minst et år før de kan stadfeste om pasienten har munntørrhet eller ikke. En tannlege må gjøre denne vurderingen på egen hånd og kan ikke bruke vurderingen fra en annen tannlege. Unntaket fra en slik observasjonstid er å ta en test som kan måle både kvalitet og kvantiteten på spytt hos pasienten.
Jeg har ikke hørt at corsodyl kan forbedre spyttproduksjonen, men om den gjør det da er det jo meningen å forbedre spyttproduksjonen hos enkelte pasient.
Hvis jeg får en pasient som lider av munntørrhet må jeg finne en vei å forbedre hennes/hans munntørrhet og hvis det hjelper med corsodyl så er det en legitimt behandling.

Når det gjelder munntørrhet er det ikke bare mengden av spytt som er viktig men også tilstanden på tennene med tanke på karies og sykdomsbildet i munnhulen. Dersom tannlegen ikke finner noe karies som er typisk for pasienter med munntørrhet kan tannlegen ikke tilby behandlingen under refusjonstakster fra HELFO.
HELFO er meget streng på slike regler og vil kreve pengene tilbake fra tannlegen i ettertid dersom de ikke finner noen grunnlag for en slik refusjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Top

× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...