Notice: session_start(): Ignoring session_start() because a session is already active in /home/4/p/prestestientannl/www/svar_fra_tannlegen.php on line 17

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Tannlegen vil teste tannen min for vitalitet med kulde og varme og strøm!

Hei!

Har fått vite at jeg må på utredning for å sjekke om tannen er død eller lever. Spurte hva det gikk ut på og fikk bare til svar at det var en test som gjorde at tannen kunne kjennes varm og at det ble stoppet med en gang. Følte ikke jeg fikk det svare jeg spurte om og søkte på nettet og fikk i sjokk lese at det var pulpatester med strøm. kalde/varme tester i tillegg. Når man har tannlege skrekk så føler man seg litt "lurt" når det ikke blir opplyst om hva utredningen går ut på. Alt føles så skremmende ut når man har hatt dårlige erfaringer som barn. Det jeg lurer på er om det er vondt å fullføre pulpatester? Kan i tillegg informere om at jeg takler dårlig borring når det er hull i tennene. Akurat nå har jeg null hull. så prøver å holde meg til det med å følge opp tannlege timer. Så bare lurte på om det føles som å borre når du får strøm på tennene?

Hilsen Eva

Kjære Eva!

Å teste tenner for vitalitet er veldig viktig i behandling av tenner. Tannlegen må vite hvilken tann har problem og eventuelt hva er problemet.
Når en tannlege tester tenner kan de bruke kulde, varme eller elektrisitet for å se om tannen er vital eller ikke.
En tann som er vital vil vanligvis gi tegn på dette i form av pasienten kjenner kulden eller varmen eller elektrisk støt.
Disse stimuliene er alltid veldig milde. Vi vil utsette tenner for en mild varme og/eller lett kulde og en veldig lav elektrisk strøm. Så snart pasienten føler noe er det nok tegn at tannen er vitalt og tannlegen trenger ikke å presse på mer.
Å borre på tenner kan være smertefult. Fordi man tar vekk tannsubstans og borret har 30000 omdreininger i minuttet derfor dette skaper mye varme. Derfor er det ikke sammenliknbar det å teste tenner med å borre på tenner. Du vil bare merke lett sensitivitet til veldig lite smerte. Dette vil gå over i løpet av 1 til 2 sekundær. Du trenger ikke å være redd.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top

× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...