Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Jeg har mye syreskader etter brus. Hva kan en tannlege gjøre?

lørdag - 25 august, 2018

Hei!

Jeg har drukket svært mye brus i mange år. Har nå stoppet helt fordi jeg har mistanke om at jeg har mye syreskader. Et par tenner på en side har blitt løse av seg selv og falt ut. Vokser de ut igjen? Jeg sluttet med brus nå nylig fordi jeg har kjent ising og litt tannverk. Så har innsett at jeg må begynne å ta vare på tennene nå. Det jeg lurer på er om zendium tannkrem for beskyttelse av emaljen samt fluorskyll kan behandle skadene eller om kun en tannlege kan behandle noe sånt? Jeg er ikke så redd for smerte og tannlegen i seg selv, men redd for å høre at dette er virkelig ille og at det blir altfor dyrt for meg.

Til slutt lurer jeg på om jeg også må slutte med alt av juice og frukt? Og om det finnes noe snacks som ikke skader tennene, f.eks. nøtter.

Anonym

Kjære Pasient!

Syreskade kan være lett eller omfattende. Dersom du har mistet mye av emaljen vil tannkrem ikke være i stand til å gjennoppbygge emaljen. De forskjellige produkter på markedet hjelper vanligvis når det er lite skade på emaljen eller helst når det er litt deminiralisering på overflaten av tenner. De kan ikke gjennoppbygge skadet tann.
Hvis du har omfattende skade på tenner må du dessverre ha krone på dem.
Fluor munnskyll og andre produkter kan stanse problemet og de kan også stanse sensitivitet men ikke noe mer enn dette.
Jeg har aldri hørt at noen har mistet en tann pga syreskade. Dette må ha en annen årsak. Kanskje dette er en melketann?
Dersom du har omfattende skade på tenner får du noe refusjon gjennom folketrygden for din behandling. Ta kontakt med din tannlege og han/hun vil fortelle deg hva behandling du trenger og hvor mye dette vil koste.
Behandling på tenner kan være ubehagelig men ikke smertefult. Tannleger bruker godt med bedøvelse og pasienten vil ikke merke behandlingen.

Å bytte brus og juice med vann eller melk er alltid noe bra å gjøre.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...