Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Tannlegen finner ikke årsaken bak smerten.

Hei!

Hva kan man gjøre når man har vondt i en tann uten at tannlegen finner noe? Det er ingen fyllinger i tannen, ingen traumer, reagerer normalt på kulde, ingen smerter ved dunking/banking på tann (likt sammenlignet med andre tenner), ingen ømhet i tannen eller tannkjøtt. Røntgenbilde ser helt normalt ut. Det er forsøkt å bruke fluor og desensitizer, men smertene er mer konstante enn ising. Erosjonsskader, men ingen uttalt ising. Det var gingivitt ved undersøkelse, men dette ble behandlet med dyp rens. Kan det komme av andre forhold enn selve tannen? Alle andre tenner er også undersøkt for sikkerhets skyld, men ingen funn og ingen dype fyllinger. Dette er en tann i front så bihulebetennelse virker lite sannsynlig. Kan man velge å se det an så det ikke blir mange unødvendige besøk til tannlegen når det ikke er noen funn og dempe smertene med smertestillende? Kan smertene gå over av seg selv?

Anonym


Kjære Anonym!

Tannlegen må sjekke tannen for vitalitet. Han/hun kan gjøre det ved bruk av elektrisk støt og eller kulde og varme. Hvis tannen viser vitalitet kan man sjekke antagnoisten. Av og til kan det skje at smerten kommer fra motstatt kjeve. Jeg har selv hatt to pasienter som insisterte på at smerten kom fra overkjeven men det viste seg at det var heller underkjeven. Denne muligheten er også tilstede.
Dersom de ikke finner på motsatt kjeve må du undersøkes for andre tilstander som kan gi smerte som trigeminusnevralgi eller temporal arteritt.
Lykke til med undersøkelsen hos tannlegen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...