Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Jeg har tannlegeskrekk og kan ikke gå hver tredje måned for tannrens

Hei!

Jeg har tannlegeskrekk!! Jeg var i narkose i juni og gjorde forskjellige ting. Der iblant skikkelig tannrens. Var til tannpleier i går, nøyaktig 3 mnd etter narkosen på ettersjekk og får beskjed om at jeg har fått tannstein igjen.

Begynte å gråte for jeg syns alt med tannlegen er så vanskelig. Hun sa hun skulle bruke en gele og føre ei nål uten spiss rundt tannkjøttkanten for å bedøve før hun bruker håndinstrumenter til å skrape neste gang jeg kommer.

Jeg klarer ikke å sitte stille så pusse maskin ville hun ikke bruke. Jeg gruer meg skikkelig. Gråter i dag også tanke på i går.
Jeg har problemer med alt som er av borring. Har du noen gode råd?? Jeg syns i tillegg at under samtalene med tannpleier at hun presser meg til å gjennomføre smertefulle behandlinger.
Å gå til tannpleier hver 3 mnd for smertefull tannrens det gjør noe med psyken min over tid.
Har kun fått tilbudt vanlig bedøvelse, men hun ville prøve gelen på meg sa hun i går.
Jeg syns borring er smertefullt til tannlegen. Da er jeg godt bedøvet men kjenner likevel smerter av både borring og lyder.
Burde jeg bytte tannlegekontor? vet ikke hva jeg bør gjøre for å bli hørt om min skrekk.
De sier de har forstått det, men jeg føler likevel at jeg må kjempe og kjempe for å slippe smertefulle behandlinger.
Alternativet er å slutte å gå til tannlegen er det bedre over tid?? Nei!

Hilsen Solstråle

Kjære Solstråle!

Hvis du har mye tannlegeskrekk er det i utgangspunktet vanskelig å behandle deg. Som du nevner har du hatt din behandling i narkose i juni. Dette betyr at du ikke klarer tannbehandling under normale omstendigheter. Samtidig opplyser du at du har tannkjøttsykdom.
Tannkjøttsydkom er en livstillsykdom. Det betyr denne sydkommen er i aller høyeste grad styrt av pasientens hygienevaner og andre forhold som røyking.
Dersom du er en røyker vil jeg anbefale på det sterkeste at du slutter å røyke. Hygienen din må forbedres dramatisk før du klarer å kvitte deg med tannkjøttsykdommen eller i det minste holde den under kontroll.
Ting du kan gjøre hjemme er å bruke interdental børste for å rense mellom tenner og bruke corsodyl daglig rens.
Du må også få profesjonell hjelp for tannrens enten hos tannlege eller tannpleier.
Jeg forstår at du ikke klarer å holde ut smerten ved tannrens.
Du har da et alternativ som er mulig å tilby på hvilket som helst tannklinikk og det er sedering. Du kan få noe som heter midazolam som er en drikke og du vil bli meget beroliget. Dette kan bare administreres av en tannlege.
Derfor må din tannlege både sedere deg og gjøre tannrensen for deg.
Ikke alle tannleger tilbyr sedering men du kan kontakte tannleger i ditt området og be om sedering.
Vi her på Prestestien Tannlegepraksis tilbyr sedering til våre pasienter.

Jeg ser ikke noe annet vei enn at du skal bli sedert når du skal ha tannrens. Fordelen med denne behandlingen er at du vil ikke huske noe fra behandlingen etterpå.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...