Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Har mye skade på front tenner og ønsker å ha fasetter.

Hei!

Jeg er 26 år, slitt med spiseforstyrrelser i 10 år - der det periodevis har vært bulimi og anoreksi. Kastet ekstremt mye opp, drakk uhorvelig store mengder med pepsi max og snuste for å tilfredstille dette.

I tillegg slet jeg i mange år med alvorlig depresjon og har stått på en mengde forskjellige typer medsiner (seroquel, atarax, sobil truxal, imovane, brintellix, zeldox, remeron, busbirone, fontex, tolvon og vallergan).

Jeg har mellomrom mellom fortennene og knakk litt av den ene fortannen som barn, som tidvis må fikses på. I dag er jeg tilnærmet frisk. Ingen medikamenter, ingen forsømming av egen somatisk- og tannhelse. Dessverre sitter jeg igjen med en stor skam over hvordan munnen min ser ut.

Det å gå til tannlegen har blitt en skam, og har så lyst å skrike ut hvorfor det er blitt slik. Har fikset tilbaketrukket tannkjøtt, syreskade i en tann, noen småhull.

I og med at tennene er blitt såpass misfarget av komboen 10 år med psykiske helseplager og snus/pepsi max, mellomrommet mellom tennene, hakkene i fortennene - så vurderer jeg å ta skallfasetter over de. Har vurdert å bleke, men vet ikke hvor nyttig det er, ettersom jeg tror jeg ikke har så mye emalje igjen, den nylige skjæringen og flytting av tannkjøttet, og de øvrige skadene i fortennene. Jeg lurer derfor på hvordan dette med fasetter foregår.

Hva bruker man helst? Hva bruker dere? Hvor ligger prisen ca på for to tenner?

Skammen er så stor at det tidvis er vanskelig å snakke med andre mennesker, fordi da kan de se tennene mine.

Edith

Kjære Edith!

Ut i fra den historikken som du forteller er det stor sannsynlig at du har store syreskader på dine tenner. I så fall er det mulig at du har krav på noe refusjon fra folketrygden for å fikse på dine tenner. Dette kan først bekreftes med en klinisk undersøkelse og når man har tatt røntgen bilder.

Dersom du er berettiget behandling på folketrygden vil kostnaden din reduseres med ca 2500 kroner per tann noe betyr at du må betale ca 3000 kroner per tann i hvert fall hos oss. Tannleger har forskjellige priser.

Måten å gjøre det på er å slipe litt på overflaten av tannen eller tennene og ta en avstøpning. Vi bruker digitalt avtrykk og sender den til lokal tanntekniker. Du får limt på plass fasetter etter to uker.

Denne behandlingen er å anbefale dersom mye av emaljen er vekk og det er fare for sensitivitet i tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...