Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Skal jeg trekke eller rotfylle min tann?

Hei!

jeg har spørsmål når det gjelder tann (jeksel) bakerst i overmunn nr 7, skulle skifte fylling men det visste seg at nerven var synlig og det ble lagt inn en mildertidig fylling. Så da har jeg vell to valg, enten trekke jeksel eller rotfylling med krone. Trenger jeg den jeksel for å tygge mat ? Hva er mest vanlig å gjøre i en sånn situasjon ? Trekke jeksel eller å rotfylle ?

Anonym


Kjære Pasient!

Det flere aspekter ved en slik problemstilling som man må ta i betraktning.


1. Økonomi 2. Funksjonalitet 3. Estetikk 4. Langtids prognose 5. Tilstanden til nabo tannen, altså 6 års jekselen.

1. Økonomi: En rotfylling på en jeksel + toppfylling koster ca 7000 kroner. Med en krone som er best behandling kan dette koste 12000 kroner.

2. Funksjonalitet: Har tannen en antagonist, altså tygger tannen på motsatt tann i kjeven? Hvis ikke da er det litt mindre viktig å trekke den. Når en pasient har 10 tenner som kan hun/han tygge maten med er det nok med tenner. I så henseende er det ikke nødvendig å beholde tannen.

3. Estetikk: Tann nummer 7 synes ikke i kjeven og vil ikke ha noe effekt på utseende til en pasient.

4. Hvor mye av tannen er knekt vekk? Hvor god prognose er det på en rotfylling på tannen? Dette er noe som din tannlege kan svare på. Dersom tannen har god prognose så er det kanskje bra å beholde den

5. Tilstanden på nabotannen: Dersom nabotannen, altså 6 års jekselen skal trekkes da er det nødvendig å beholde denne 7 eren.

Til slutt må jeg si at tannleger i Norge vil alltid anbefale å beholde en tann, men det er du som til syvende og sist må ta en avgjørelse i denne saken. Jeg kan ikke hjelpe deg og kan ikke ta denne beslutningen for deg bak en PC.

Håper jeg har gitt deg et svar.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...