Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Jeg har tannkjøttsydkom. Kan jeg bruke nikotin tyggegummi?

Hei!


Jeg fikk beskjed fra tannpleier i dag at jeg har periodontitt. Som har utviklet seg raskt (de siste 3 årene). Jeg har aldri før hatt problemer med tennene før. Jeg røyker. Jeg fikk lite informasjon, annet enn at jeg må slutte å røyke, noe jeg selvfølgelig må gjøre.
I den forbindelse vil nikotintyggegummi i en overgangsfase påvirke periodontitt? Et det nikotin som er farlig for denne sykdommen? Vil sykdommen kunne forsvinne eller ikke hvis jeg slutter å røyke? På forhånd takk for svar.

Bekymret.....

Kjære Bekymret

Røyking er verst. Nikotin har dårlig effekt men når du røyker er det ikke bare nikotin som munnhulen blir eksponert for. Det er også andre stoff som innhaleres og eksponerer tannkjøttet. Blant annet CO og andre nitrater som kommer fra brenning av nikotin blader. Selve papiret som brennes er også for vevet. Derfor er nikotin tyggegummi en bra erstatning og har ikke like mye skade for tannkjøttet som røyk.

Om sykdommen forsvinner eller ikke er avhengig av hvor mye skade har du fått pga tannkjøttsydkommen? Dersom det er omfattende skade da kan man bare få kontroll over sykdommen og pasienten må gå jevnlig til tannpleier eller tannlege for å rense tenner. Men dersom sykdommen er i en tidlig fase er det mulig å stoppe det helt og bli kvitt den.

Ta kontakt med din tannpleier og be om litt mer utfyllende informasjon vedrørende din tilstand.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...