Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Jeg har mange hull i tenner.

lørdag - 22 desember, 2018

Hei dere!

Som det står på overskriften er jeg ganske fortvilet.. Jeg har det problemet at jeg får hull i tennene bare jeg så mye som ser på noe som har sukker i.  Jeg har vært plaget med tennene mine siden jeg var lita, det samme har både min far, mine onkler, bestemor og søsteren min. Pappa sine tenner har nesten helt råtnet bort, onklene mine har i en alder av 30-40 måtte få proteser i munnen, bestemor har hatt gebiss så lenge jeg kan huske og søsteren min har samme problem som meg. Jeg ser nå at jeg har fått hull eller noe som ligner(er brune flekker) på h.fortann, samt mellom tennene på fortennene, og de tennene ved siden av. Har dere noe svar på hva dette kan være? Har tenkt å bestille en time hos dere i tillegg. Og det er nesten sånn at jeg håper at dette er en sykdom som gjør at jeg kan få det dekket.. Jeg vet at jeg sikkert har 6+ hull nå.. og det er ikke så alt for mange år siden sist jeg var til tannlege og fikset alt.

Fortvilet jente

Kjære Fortvilet Jente!

Hoved årsakene bak karies er tre ting: Tid, hygiene og sukker. Kombinasjonen av disse tre fører til karies hos en pasient.
Hvis du har dårlig hygiene og konsumerer litt sukker over tid vil du få karies.
En person som har hatt god hygiene vil unngå karies. Folk har forskjellige rutiner når det gjelder hygiene.
Dessverre når man har først borret i en tann vil ikke tannen bli bedre og vil over tid få igjen karies.
Om du har sykdom må det kunne påvises og tannlegen skal klare å finne årsakssammenheng mellom sykdommen og karies i munnhulen.
Dessverre er reglene veldig rigide i forhold til refusjon for tannbehandling.
De aller fleste pasienter med karies på tenner må dekke kostnadene selv.
Du kan alltid ta kontakt med et tannlegekontor og de vil se om det finnes noen grunnlag for refusjon for din behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...