Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Sprekk i tann

onsdag - 23 januar, 2019
Hei 

Jeg var hos min faste tannpleier i høst og sjekket tenner. Fikk beskjed om å følge med den bakerste tannen i overkjeven(tidligerer rotfylt) for hun så eller antydning en liten sprekk i den. Merket litt seinere at det virket som det var en sprekk der da jeg kom borti med tungen. Virket litt ruglete. Ikke noe vondt i tannen. Var hos tannlege nå og hun sa med en gang at det var sprekk i tannen og litt karies. Fikk beskjed om at det skal settes krone på den. Lurte på om det var riktig av tannpleier å si jeg skulle følge med om jeg merket at sprekken ble større eller om hun skulle sendt meg til tannlege med en gang?

Bente


Kjære Bente!

Jeg ville bedt en tannlege å se på dette uansett. 
Når jeg har sagt det så er det ikke alltid like lett å si om det trenger umiddelbart behandling eller kan man vente med det til neste besøk hos tannlegen. 
Sprekk i tenner kan være der i flere år uten å skape noe problem og av og til kan de bare knekke av mer og trenge behandling der og da. 
Behandlingsforslag kan variere fra tannlege til tannlege også. Hvis det er karies vil man alltid si at det er nødvendig med behandling. Et sprekk i tann må vurderes nøye før man avsier en dom. Jeg kan ikke bedømme tannen og derfor kan ikke si noe om behandlingen. 
Jeg kunne tenkt meg å la en tannlege se på saken i slike tilfeller. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...