Notice: session_start(): Ignoring session_start() because a session is already active in /home/4/p/prestestientannl/www/svar_fra_tannlegen.php on line 17

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Ny oppskrift for tannkrem

Hei

Jeg tenkte har tenkt å bytte ut tannkremen man kjøper i butikkene med en tannkrem jeg lager selv, men er dette en dum idé? Vil det skade tennene min eller har det samme effekt som en vanlig tannkrem?

Oppskriften er:

1 ts natron
1 klype salt
2 - 3 dråper peppermynte olj


Anne


Kjære Anne!


Jeg har ikke lest noen forskning på en slik kombinasjon. Eventuelt må man finne ut langtidseffekten av denne oppskriften. Det som kan være et bekymringsmoment kan være effekten av saltet. Dette kan være litt for grov slipemiddel og kan forårsake skade på emaljen. Natron er basisk men om den basiske effekten kan vedvare over lengre periode og kan beskytte mot syre er ukjent.
Det viktigeste i en tannpasta er flour, og i denne oppskriften ser jeg ingen flour.

Flour kan danne en kjemisk forbindelse med krystalene i tenner som har en lavere løslighetspunkt i forhold til den naturlige substansen i tenner som heter kalsium hydroksyapatitt. Flour erstatter kalsium og mineralen kan motstå syreangrep bedre.
Den gunstige PHen for tenner er 7. Men det er kjent at mange av våre matvarer og drikker er syrlige og kan redusere PHen i munnen. PH kan synke ned mot 4 og kanskje lavere også. Ved denne PHen kan mineralen i tennene begynne å løses opp. Men dersom man har brukt flour og har erstattet kalsium med flour kan mineralen i tennene motstå syreangrep.

Det du har foreslått mot syreangrep er å bruke en base, og du sikter på å nøytralisere syren.
Men det finnes en del ting som du må tenke på. Syreangrep skjer mens du spiser mat og du får ikke denne tannkremen din med deg overalt. Når du er ute og spiser lunsj og bestiller en appelsinjus blir dine tenner angrepet av syre. Du må vente inntil du kommer hjem for å bruke natron for å nøytralisere syreangrepet, men da har det gått flere timer og skaden er allerede skjedd. Derfor anbefaler helsemyndighetene og tannlegestanden at befolk skal bruke flourtannkrem.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa KavianTop

× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...