Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Jeg er veldig redd for tannbehandling og vil ikke oppsøke en tannlege.

torsdag - 11 april, 2019
Hei!
Jeg har så tannlegeskrekk at jeg er narkose pasient som blir innkalt til tannlegen hver 18 mnd. klarer Ingen tannbehandling uten narkose. Det eneste jeg klarer er røntgen. Ellers brekker jeg meg bare de skal ha instrumenter i munnen. Spesielt borring/fylling er smertefullt, selv med god bedøvelse. Tannrens var mareritt.

Jeg har oppdaget at en bitte, bitte liten bit på baksiden av ei tann er blitt knekt av. Det er nabotannen til fortannen som ligger litt på skrå så jeg ser baksiden så vidt. 

Jeg blir ikke innkalt til ny time før om 1 år ca.
Jeg tørr ikke å ringe tannlegen å si noe om dette. For da betyr det at jeg må dit på sjekk. Og jeg takler ikke den angsten og dra dit. Det er så ille at jeg brekker meg for å kaste opp når bilen er parkert foran tannlege kontoret. Bare tanken på at jeg burde ringe og spørre om dette fikk meg på gråten. 
Tror dere jeg kan vente 1 år? Blir skaden større? 
 Kommer til å lyve om når jeg oppdaget dette til tannlegen neste år. Tørr ikke å si at jeg oppdaget det for over et år siden.
tror det var en daim sjokolade jeg knasket i full fart som gjorde at jeg knakk av en bit.


 På forhånd tusen takk for svar. 

Mvh Elea.

Kjære Elea!

Det er veldig vanlig å være redd for tannleger og tannbehandling. Du er nok ikke alene om dette. Men man må finne en vei å takle problemet spesielt når man vet at det trengs noe behandling. 
Du gjør deg selv en bjørnetjenste ved å utsette behandlingen på en tann for lenge.
For å si det slik når en tann har et lite hull kan tannlegen fylle denne tannen og sende pasienten av gårde i løpet av 15 minutter. 
Blir tannen mer skadet av karies kan det være nødvendig med en rotfylling og stor fylling og kanskje en krone på stift. Da vil tiden gå opp til minst tre timer. 
Blir tannen så pass kariøs at den må trekkes da er det nødvendig med en bro eller implantat. Du kan bare tenke deg hvor lenge må man sitte i en tannlegestol for å gjøre noe slik. 

Grunnen til at jeg forteller all dette er at ved å utsette din behandling du bare gjør skaden på tannen større og behandlingen som i utgangspunktet kan være noe lett bli mye mer komplisert. 
Når det gjelder din tann kan jeg ikke med sikkerhet si noe. Det kan være noe veldig lett eller noe større skade. Men jeg vil ikke anbefale at du venter i et år.

Hvis du er så redd da kan du be tannlegen å gi deg en beroligende som du kan ta med deg hjem og spise det natten før du går til tannlegen. Da vil du kunne sove godt og dagen etter når du kommer til tannlegen kan du ha sedering. 

Tannleger kan sedere pasienter med lystgass eller med midazolam som er en drikke pasienten får når de ankommer tannlegekontoret. 

Når du er sedert vil du ikke legge merke til noe som helst og vil være helt rolig gjennom hele behandlingen. Du vil ikke brekke deg og du vil ikke huske noe fra behanldingen heller.

Ta kontakt med tannlegekontorer der du bor og få høre hvilket av dem tilbyr sedering. Sedering er mer skånsomt og koster mye mindre. 

Forresten denne nettsiden er ganske godt kjent mulig din tannlege leser dette og vil gjøre sitt beste for å berolige deg. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...