Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har trukket to visdomstenner, har nå kjevesperre og mye smerte.

lørdag - 25 mai, 2019
Hei. 

Jeg var hos tannlegen og trekte visdomstenner på en tirsdag, begge visdomstennene nede.

Jeg har tannlege skrekk og vart derfor lagt i narkose. Jeg fikk beskjed på forhånd av tannlegen at jeg skulle holde meg i ro 2-3 dager etter på og at smertetoppen ville komme på dag 2. 

Fikk og beskjed om at mulig de kunne skade nerven min så jeg middlertidig kunne miste følelsen i leppa, tunga og haken, men siden visdomstennene mine var til plage så godtok jeg dette. 

Visdomstennene hadde ikke kommet opp pga de lå mot 12 jekslene og ville aldri kommet opp av seg selv. Etter narkosen så våknet jeg i et smertehelvete uten like. 

Trodde hode mitt skulle sprengest og munnen min fikk jeg hverket opp eller ned. Det sto på 7-8mm gap. Fikk noen smertestillende og vart sendt hjem 5 min etter at jeg våknet og laget en avtale at tannlegen min her hjemme skulle ta de 4 stigene på hver side etter en uke. 

Etter som jeg kom hjem ble smertene bare verre og verre og jeg hovnet opp. Snakket med dem på kontoret der oprasjonen hadde funnet sted dagen etter på, men alt var normal mente de, måtte bare holde ut i 2 dager til så var det verste over. 

Kvelden på dag 2 så begynte jeg å spytte puss, blod og gjørr. Jeg reiste derfor til legen om morgenen pga dette var selvsagt 17 mai og alt var stengt. Jeg ble da sendet til Gjøvik sykehus og ble innlagt der i 3 døgn pga innfeksjon i kirurgisk sår. Jeg er derfor blitt sykmeldt fra min jobb, går på sterke smertestillende og antibiotika. Dessuten så må jeg oppsøke kiropraktor ihåp om at hun kan få opp igjen kjeven min som fremdeles sitter dønn fast. 
Det jeg da lurer på er om jeg har rett til at de betaler på kiropraktoren og utgiften jeg har hatt med dette? 
Kan jeg belaste tannlegen som utførte dette med infeksjonen og at kjeven min er låst enda? 
Jeg er selvstendig næringsdrivende og får ingen sykepenger de første 16 dagene.
Hadde jeg fått informasjon om at noe sånt kunne skje så hadde jeg aldri gjort det. For regningen kom på 9443kr hos dem, pluss all utleggen jeg har hatt. 

Mvh Pasient med smerte

Kjære Pasient!

Jeg er alltid i mot behandling av pasienter under full narkose. Dessverre er det slik at enkelte pasienter vil ikke la seg behandle på grunn av tannlegeskrekk. Jeg anbefaler alltid at de skal heller ha sedering i steden for full narkose.
Nå har du trukket begge tennene. Vanligvis trekker man en om gangen men i dette tilfellet siden de har måttet legge deg under full narkose har de valgt å trekke begge å bli ferdig med dem i en og samme sesjon. 
Bakgrunnen for dette er at full narkose er noe farlig og det er ikke heldig for pasienten å legges i full narkose flere ganger derfor har tannlegen måttet gjøre begge jobbene samtidig. Dette vil innebære mer smerte og mer kjevesperre for deg. 

Jeg regner med at det var nødvendig med å trekke dine visdomstenner. Vi trekker visdomstenner alltid etter behov og ikke bare etter ønske. 
Dersom det har foreligget en diagnose på hver av disse to visdomstennene da er det ligitimt å trekke dem for tannlegen.

Når det gjelder dine utgifter forbundet med en slik behandling er det dessverre ikke noe tannlegen ta på seg. 
En tannlege må alltid fortelle sin pasient at de vil oppleve smerte og hevelse og blødning etter en slik operasjon. Kjevesperre er også noe helt vanlig etter noe slik. 
Hvor mye smerte eller kjevesperre vil forekomme kan ikke tannlegen spekulere i og kan ikke nøyaktig skissere smerteforløp og eller størrelsen på kjevesperre. 

Dessverre er det store variasjoner mellom pasienter som får operert sine visdomstenner ut. Folk kan komme med store hevelser og mye smerte til folk som knapt registrerer noe smerte. Som oftest er dette avhengig av hvor mye bein må fjernes før tannlegen klarer å trekke tannen/ene. 

I dette tilfellet er det helt klart at å trekke to visdomstenner har vært årsaken bak så mye smerte og hevelse og påfølgende kjevesperre. Dessverre har din unike situasjon ført til en slik tilstand. 

Vi tannleger trekker alltid en visdomstann på den ene siden slik at pasienten har fortsatt gapeevne og karer å spise normalt. I ditt tilfelle måtte de legge  deg i full narkose. Denne behandlingen i og for seg er veldig ressurskrevende og vil alltid koste mye mer enn ellers. 
Videre tannlegen må ta hensyn til at du kan ikke legges i full narkose flere ganger. Dette har vært bakgrunnen for at de har trukket begge visdomstenner samtidig. 
Etter en slik dobbel kirurgisk tanntrekking på begge sider av kjeven er det helt noramlt at du får full kjevesperre og det vil dessverre gå flere dager før du blir bedre.
Når jeg trekker en visdomstann for mine pasienter har de vanligvis mye smerte etterpå. Du kan bare doble den dersom man trekker to samtidig. 

Etter forholdene kan jeg ikke se for meg at tannlegen har gjort seg ansvarlig økonomisk i forhold til dine utgifter. 

Jeg anbefaler at du tar i mot behandling på vanlig må med sedering. Dette vil både koste mye mindre og sannsynligvis vil ikke være nødvendig å gjøre flere arbeid på en gang.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...