Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Jeg er nyutdannet tannpleier.

fredag - 5 juli, 2019
Hei!

Jeg er en helt nyutdannet tannpleier. Har hatt en pasient med demens. Pasient er 85 år, og klarer ikke gape lenge. Får tatt en ok us og renset litt med håndinstrument mens pas sitter i rullestol. Mye blødning når jeg pusser med tannbørste, ubehagelig for pasient. Lurer på hva det er jeg kan gjøre for denne pasienten? Får dårlig samvittighet da jeg ikke føler jeg gjør nok. Hva er det pleierne kan gjøre for pasienten? Er det greit å anbefale for eksempel tannpuss 2 x daglig, samt bruke fluorskyll? Har tatt inn hyppigere intervaller, og korte behandlings seanser. Hva mer kan jeg gjøre når pasienten kommer for timen sin? Vil ikke presse pasienten med lange beh. seanser. 

Tannpleier

Kjære Tannpleier!

Det er vanskelig å beholde en god hygiene for slike pasienter. Dersom de ikke har hatt god hygiene gjennom lang tid er det nesten umulig å få dem til å følge en bedre rutine.
Du må gi ham/henne duraphat tannkrem. Be pasienten skylle med fluor munnskyll og se om de kan skaffe seg elektrisk tannkost. Når det gjelder din assistanse er det vanskelig å gjøre en god jobb i løpet av kort tid. Du må finne ut de tenner som har god prognose og prøve å bevare dem. Samarbeid med en tannlege og samtale med pasienten kan kanskje hjelpe mye. Spør dine kolleger hvordan de takler slike pasienter. Jeg har lite erfaring med denne pasientgruppen siden jeg jobber i privat sektor.
Be arbeidsgiveren din å skaffe deg en airflow. Den er vedlig effektiv og kan rense tenner i løpet av kort tid. Den offentlige tannhelsetjenesten har nok milder til å kunne skaffe deg en airflow. Men velg en god kvalitet som kan vare lenge. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...