Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har karies grad III men de vil ikke legge fylling på tannen.

tirsdag - 9 juli, 2019
Hei!

Har et hull som tannlegene ikke vil gjøre noe med fordi det er lite (grad 3) men problemet er at jeg har skarpe stikkende smerter fra tannen. Ingen tannleger tror meg, fordi de synes hullet er for lite til at det kan gjøre vondt. Men jeg har hatt vondt lenge. De mener de kan vente et år eller to med å reparere det. Jeg har forklart hvor vondt det gjør, spesielt når jeg legger meg og hvis jeg anstrenger meg, jogger og lignende. Får da en pulserende smerte. 

Hva skal jeg gjøre?
Kan det være noen annen årsak til smerten? Den kommer jo fra dette hullet som er godt synlig når jeg ser inn i munnen selv.
Stemmer det at man ikke pleier å bore ved grad 3?

Overgitt

Kjære Overgitt!

En karies grad III er i grenseland hvor man kan legge en fylling men i noen tilfeller kan tannlegen velge å la det være og se om det skjer en reminiralisering av tannen. Dersom du ønsker å ha en fylling på tannen kan du bare si det til tannlegen og de kan fikse det for det. Dersom tannlegene mener det er ikke nødvendig må de da finne ut årsaken bak den stikkende smerten som du føler. 
Kanskje hullet er større enn hva de tror. Av og til kan hende at man tar røntgen bilde av en tann og tror det er for grunt karies mens i realiteten er karies dypere. Spesielt hos unge folk kan nerven være like under karies uten at man ser det på røntgen. 
Be om en ny vurdering. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
Still ditt spørsmål
× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...