Spør tannlegen - besvarte spørsmål>

Spør tannlegen - besvarelser

Store tannlegekostnader og smerte

Hei!

Som barn hadde jeg ekstremt dårlige tenner, for mange, feil plass, hull hver gang jeg dro til tannlegen. Jeg hadde regulering oppe og nede, gom, nattbøyle og strikker, jeg så ut som en vandrende satelitt... Grunnet regulering har jeg litt korte røtter på jekslene mine. For et år siden var jeg på sjekk hos tannlegen. Null hull.. Jeg har ikke hatt smerter eller hull på flere år. Siden jeg er student (fattig) byttet jeg til Sio tannlegen og var på standard sjekk i starten av desember. 7 hull. Fra første behandling (av 4, ca 5-6000kr)) fikk jeg sterke smerter i tannen på undersiden/ vis a vis, den førse fyllingen som var i 5. jeksel fra fortanna, til venstre i overkjeven. smertene var altså i 6års jekselen på undersiden. Hver gang etterpå nevnte jeg dette for henne. Men hun avfeide det og sa at det kom til å gå over, at det måtte være en nervefeil. I mellomtiden begynte jeg å knaske mengder med ibux og paracet kombinert og handlet tannhelseprodukter for sikkert 2000kr på apoteket. blant annet colsodyl gel og munnskyllevann. det har vært en kontinuerlig smerte og dunking siden starten av desember, og jeg byttet tannlege. Han har heller ikke funnet noe tilsynelatende feil med tannen annet enn litt slitt emalje, så jeg fikk først behandling med fluorlakk, så en annen hvor jeg flikk en fylling på toppen for å dekke til der emaljen var borte. Etterhvert konstanterte vi etter nervesjekk(dunket på tennene med verktøy) at det var smerter i tannen i overkjeven (den første fyllingen hos Sio) og at det kanskje ville lette på trykket i underkjeven også. Så forje fredag fikk jeg en rotfylling i tannen (vis a vis smertetannen) i overkjeven. Han kunne tydelig se at det var et trykk der pga mye blod som indikerte at det var den det var noe galt med. Men før jeg rakk og gå ut av klinikken begynte det å dunke så hemningsløst i undekjeven at jeg begynte å gråte, jeg fikk masse tunge smertestillende, men de tok ikke de værste smertetoppene engang. Så det ble en akutt rotfylling der også, han kunne ikke se at det var noe galt da han åpnet den. På 2mnd. har jeg (til i dag) nytt tre smertefrie dager uten smertestillende. Men i dag skulle vi kjørte del 2. av rotfyllingen i overkjeven, og nå er trykket i underkjeven tilbake. Tannlegen min er i villrede selv og hadde mye motforestillinger med å rotfylle tannen i underkjeven som var tilsynelatende frisk (en av de få uten gamle fyllinger en gang). Tannlegeregningene mine begynner å nærme seg et samlet beløp på rundt 18 000. Det er over to måndesbudskjetter fra lånelkassen. Jeg er student i siste år bachelor. Jeg fungerer ikke på skolen. Jeg har ikke penger, og ei heller krav på refusjon, verken fra HELFO eller SIO. jeg har ikke overstiget 3000kr PER behandling på Sio, og ikke har jeg noen kroniske sykdommer/medisinbruk som kan være årsak på skader. Blakk, smerter og redd for å stryke det siste året på skolen.

HJELP!!!

Caroline


Kjære Caroline!

Det er vanskelig for meg å diagnostisere opphavet til smerten som du opplever. Jeg trenger da å gjennomføre en undersøkelse av dine tenner.
Men du nevner at du har korte røtter på dine jeksler. Jeg ville sett et røntgen bilde av dine tenner og se om du har en utviklingsforstyrrelse på dine tenner.
Hvis du bor i Bergen kan du ta turen til vår klinikk, vi skal se om vi finner ut av problemet for deg. Vi tilbyr deg gratis konsultasjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Top


× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...