Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 207 ratings)

Har tannlegeskrekk og vil ha gratis råd.

mandag - 7 oktober, 2019
Hei! 

Jeg er en ung jente på 21 år som har en tann som har plaget meg de siste to årene. 

For to år siden knakk jeg en stor bit av en tann, en av de tennene som jeg pleide å tygge maten med for å gi et bedre bilde av plassering. 
Jeg har ekstremt tannlege skrekk og besøkte kun tannlegen en gang etter det skjedde pga smerter i visdomstennne.

 Da spurte jeg legen i samme slengen om den tannen jeg knakk, noen måneder i forveien. Ikke noe problem mente han, og at det ikke trengtes å gjøre noe med. 

Etterhvert som tiden gikk merket jeg mer smerter i periodevis. Nå i den siste tiden har jeg opplevd mer blødninger fra den tannen. Har ikke særlig vondt i selve tanna eller i regionen der tanna er, men veldig vondt i ganen. Og kinnet er veldig nummen. Jeg har også veldig vondt i halsen, kun på venstre side. Alt er på venstre side, og det er venstre tann som jeg knakk for to år siden. Nå begynner jeg å bli litt bekymret ettersom smerten ikke kommer direkte fra tanna, men i områdene rundt. Kan det sk


 Skyldes en betennelse/bakterie som florerer rundt pga det store hullet i tanna jeg knakk?

 Åjo, jeg har kanskje vondt i tanna men det er vanskelig å plasser eksakt hvor smerten er. Men tannkjøttet rundt er også veldig ømt og nummen. Halsen kjennes som piggtråd, merkbart på venstre side. Når jeg svelger er det ingen vondt på høyre side. Jeg har tenkt å besøke en tannlege, men jeg ønsker en gratis mening før jeg gjør det. Rett og slett fordi tannlege ikke er billig og ikke har inntekt. Også fordi jeg har ekstremt tannlege skrekk og holder på å svime av hver gang jeg går inn døra til tannlegen. Håper å høre fra dere! 

Ting som kan være nyttig/relevant:
Jeg er fast snuser, i over 6 år. 
Drikker lite alkohol
Dårlig mat rutiner grunnet sykdom

Kjære Tannlegeskrekk!

Først må jeg si at dersom du har så mye tannlegeskrekk kan du ha rett på gratis tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. 

Når det gjelder denne tannen kan det dreie seg om tannkjøttsykdom. Det kan både for årsake blødning og smerte. Vennligst book en time hos en tannlege så snart som mulig og be om hjelp.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...