Mann peker på de hvite tennene sine

Tannbleking - hvitere tenner Bergen

Hos oss får du profesjonelle og presise skinner med deg hjem for hjemmebleiking, og bleiker selv med en dråpe av virkestoffet hver dag frem til du er fornøyd, eller til virkestoffet er tomt. Tannbleiking er vanligvis en helt trygg behandling, men bør gjøres i samråd med tannlege, og man skal ikke overdrive bruken.

Før bleking av tenner vil tannlegen gjøre en undersøkelse for å finne ut om det er karies (hull) på tennene som skal blekes. Har du hull kan blekemiddelet nå nerven i tannen, og komplikasjoner kan oppstå. Har du gamle amalgamfyllinger kan blekemiddelet frigjøre kvikksølv.

Tannlegen vil ta et nøyaktig avtrykk av over- eller underkjeven (eller begge), og fremstille presise blekeskinner for de tennene du vil skal bli hvitere. Du får så med deg hjem din personlige blekeskinne, samt det aktive stoffet (Carbamide peroxide), og vil instrueres i bruk. .

Misfargede (gamle) fyllinger kan ikke blekes, og må i enkelte tilfeller byttes for å få et pent resultat. Det er heller ikke alle typer misfarging som lar seg bleke. Tannlegen din hjelper deg å vurdere dette.

Det aktive stoffet kan skade emaljen og tannkjøttet, og svekke tennene hvis det blir brukt for mye. Presise skinner er viktig for at virkestoffet skal ligge på tannen, og ikke på tannkjøttet, men samtidig at virkestoffet bleker hele tannen og ikke bare en del av den. En skinne du varmer opp og former hjemme (som når du kjøper hjemmebleking på nett) vil ikke kunne få god presisjon. Bruker du hjemmelagede skinner bør du være ekstra sparsom med virkestoffet, slik at du er trygg på å ikke skade tannkjøttet.

Du vil oppleve at spyttproduksjonen øker når du har et fremmedelement som en blekeskinne i munnen. Du bør spytte dette ut, siden kroppen som hovedregel ikke liker kjemikalier. Tannbleking er imidlertid ikke farlig, og du trenger ikke bekymre deg hvis du får i deg littegrann av virkestoffet.

Etter en til to ukers hjemmebruk, vil tennene bli hvitere. En tid kan du oppleve hvite prikker på tennene, men dette vil gå over. En annen vanlig reaksjon er økt ising, men dette vil vanligvis også gå tilbake. For å unngå ising anbefaler vi at du bruker flourmunnskyll i den tiden du bleker tennene.

Unngå også å pusse tennene like etter bleking. Skyll godt, og la miljøet i munnen din normalisere seg en stund først.

Bruk gjerne tjenesten vår Spør tannlegen om du lurer på noe du ikke finner svar på.

Tannbehandling

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...