Tannverk akutt tannbehandling Bergen

Råd mot tannverk

Det beste kjerringrådet mot tannverk er å komme til tannlegen. Dette må du ikke stusse på. Du blir med stor sannsynlighet smertefri, eller opplever vesentlig lindring, så snart vi får gjort noe med årsaken til tannverken. Ta kontakt, så løser vi ubehaget ditt på et blunk!

Vi benekter ikke at tannverk kan lindres såvidt og midlertidig av enkelte kjerringråd, men ingen av disse rådene gir noen form for faktisk helbredelse, og ingen av tipsene stanser sykdomsutviklingen i tannen, og etter hvert den voksende størrelsen på tannlegeregningen.

Ved å kun lindre, tillater du sykdommen i tannen å utvikle seg videre, og smerten kan bli uutholdelig og regningen unødvendig høy. Ta kontakt i dag hvis du har sykdom i en tann, eller er i tvil om noe ved din tannhelse.

Tannverk, eller opplevelsen av verk i en eller flere tenner, kan imidlertid ha mange årsaker, og en undersøkelse er nødvendig for å finne ut hva smerten faktisk kommer av. Det som oppleves som tannverk kan i noen tilfeller være bihuler, ører, kjeven, og til og med stress, men hovedregelen bør være at opplevelsen av tannverk undersøkes hos tannlegen så fort du kan.

Smerte er kroppen sin måte å varsle deg om at noe er galt. Er smerten så intens at du ikke får hjelp av vanlig smertestillende, bør du ikke vente på å få ordinær time, men finne en tannlegevakt. Å slå seg til ro med at tabletter lindrer blir som å ha en stein i skoen, og fjerne kroppens alarm heller enn årsaken - steinen. Så snart årsaken til smerten er behandlet, vil imidlertid kroppen starte tilhelingen, og du vil snart glemme hvordan det var å ha smerte. Husk også at alvorlighetsgraden av en sykdomstilstand i tannen kan øke uten behandling, og at tannens prognose er bedre jo tidligere behandlingen starter. Dette kan i siste instans også ha betydning for antall kroner du må legge igjen hos tannlegen.

Vi anbefaler ikke at du på egenhånd tar større doser reseptfrie smertestillende enn angitt på pakningen. Reseptfrie smertestillende er kun ment for kortvarig egenbehandling av smerte, blant annet fordi det er tøft for mage og lever å hanskes med dem mer enn en kort stund, og med lav dose. Skal dosen og varigheten økes bør det gjøres i samråd med lege eller tannlege. Legemiddelverket anbefaler ikke at du blander legemidler, både fordi det er fort gjort å ta for høye doser, og fordi risikoen for bivirkninger øker.

De ulike smertestillende tablettene har ulike virkestoffer, og mange opplever bedre lindring av Ibux enn av Paracet når de har tannverk. Ibuprofen (virkestoffet i Ibux) har en smertestillende, febernedsettende og betennelsesdempende effekt "som trolig skyldes at dannelsen av smertefremkallende stoffer hemmes" (Felleskatalogen). Paracet er likevel en mildere tablett for magen, og anbefales foran Ibux dersom du har magesår el. l., eller får en brennende følelse i magen når du bruker Ibux. Får du ingen lindring av de angitte doser er sykdomstilstanden i tannen kommet så langt at egenbehandling ikke lenger er å anbefale mot tannverken.

Hvis en intens tannverk går over av seg selv, bør du likevel gjennomføre en undersøkelse. En tannverk har en årsak, og før du vet ordet av det kommer tannverken tilbake på det aller mest ubeleilige tidspunkt, og kanskje med økt styrke. Noen få, planlagte minutter i tannlegestolen er absolutt å anbefale foran å vandre hvileløs og hjelpeløs om natten med en forferdelig tannverk, mens du venter på at tannlegen skal stå opp og åpne klinikken sin.

Ubehag og ømhet i en tann som nettopp er behandlet er ikke uvanlig. Vanlige komposittfyllinger kan bruke litt tid på å "sette seg", og du bør prøve å gi tannen litt tid før du blir bekymret. En rotfylt tann har vært gjennom ganske mye, helt fra nerven begynte å reagere, til en omfattende behandling, og det kan gå litt tid før den roer seg. Ring tannlegen din hvis du er usikker, og hvis ubehaget ikke går tilbake.

Vi er tilgjengelig mellom 08.00 og 24.00 alle dager, også lørdag, søndag og helligdager, dersom du skulle trenge hastetime/akutt behandling på grunn av tannverk, tannbyll, mistet fylling, løs tann og så videre. Vi holder til rett bak Åsane senter/Arken (se kart nederst på siden).

Ring oss eller send sms: 40 31 19 17

Den kommunale/offentlige tannlegevakten i Bergen (ved legevakten) holder åpent til 20.30 alle dager.

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...
Kontaktskjema og telefon


 

 


Jeg tillater elektronisk kommunikasjon (må tillates) :


Vi besvarer e-post og sms så fort vi klarer. Velg i skjemaet hvordan du ønsker at vi kontakter deg.

Avbestillinger må gjøres per telefon, og senest 24 timer før tildelt tid.