Prisliste tannbehandliing Bergen Åsane

Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV

Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Det finnes imidlertid to muligheter for refusjon/økonomisk støtte fra NAV, og tannlegen din kan hjelpe deg i vurderingen av hvilken økonomisk dekning du kanskje har rett på.

Ring oss gjerne dersom du er usikker på dine rettigheter, og om du lurer på om du kanskje har en tilstand som er stønadsberettiget.

Send oss en sms!
Vi har avtale om direkte oppgjør med Helfo, som betyr at du slipper å legge ut for behandlingen selv dersom du får tilsagn om stønad.

1) Stønad til tannbehandling i følge Lov om Folketrygd:

Det er 14 tilstander som gir grunnlag for denne støtten, og det tannlegen som vurderer hvorvidt du har grunnlag for å få økonomisk støtte/refusjon fra NAV for tannbehandling, og du må derfor til undersøkelse før dette kan avklares. Tannlegen skal kunne dokumentere hvorfor du har et slikt krav, og grunnene etter denne loven kan være:

- Periodontitt (tannkjøttsykdom)

- Tannskade ved godkjent yrkesskade

- Tannskade ved ulykke som ikke er yrkesskade

- Patologisk tap av tannsubstans ved attrisjon/erosjon (tanngnissing/syreskader)

- Sykdommer og anomalier i munn og kjeve

- Allergiske reaksjoner mot tannrestaureringsmaterialer

- Hyposalivasjon (munntørrhet)

- Tannutviklingsforstyrrelser

- Bittanomalier

- Svulster i munnhulen, tilgrensende vev eller i hoderegionen forøvrig

- Infeksjonsforebyggende behandling ved særlige medisinske tilstander

- Leppe-kjeve-ganespalte

- Sjelden medisinsk tilstand (visse sjeldne sykdommer)

- Manglende evne til egenomsorg ved varig sykdom eller ved varig nedsatt funksjonsevne

Les loven her..

Alvorlig tannlegeskrekk kan også gi grunn for refusjon dersom denne kan dokumenteres, og den helt har forhindret deg fra å kunne ta vare på tennene dine. Det beste du gjør da er å kontakte din fastlege for å bli utredet hos psykolog/psykiater. Dårlig hygiene alene gir ikke grunnlag for støtte.


2) Stønad til tannbehandling i følge Lov om Sosiale tjenester:

Selv om du ikke har noen av de tilstandene nevnt i Lov om Folketrygd, kan individer som har økonomiske problemer i noen tilfeller få dekning av tannlegeutgifter fra NAV gjennom Lov om Sosiale tjenester.

Kosmetisk tannbehandling omfattes ikke av dette, bare den nødvendige behandling for at du skal være smertefri, og ha et tannsett som fungerer som det skal. Du har rett til å ha en tannhelse som tillater deg å spise normalt.

Du må forvente at dette er en svært streng bedømming, men det vil være riktig av deg å søke dersom du mener behandling er nødvendig, og du kan dokumentere at du ikke har mulighet til å betale selv innen rimelig tid. Støtte vurderes ut fra hvor mye penger du har igjen etter at det nødvendige livsopphold er betalt, og sosialkontoret har fastsatte takster for dette.

Dersom du har penger i banken, eller eiendeler sosialkontoret mener du ikke trenger, kan du bli tvunget til å bruke av disse verdiene før du får tilstått sosialstønad til tannbehandling.

Ønsker du å søke om slik stønad, må du ta kontakt med ditt lokale sosialkontor/NAV, og få tilsagn om støtte før selve tannbehandlingen starter. Stønad vurderes som nevnt ut fra din økonomiske situasjon, men også nødvendigheten av tannhelsesjekk og behandling. For å dokumentere nødvendigheten trenger du en undersøkelse hos tannlege, og for å ikke havne i en umulig sirkel kan du prøve å be om økonomisk hjelp til å i første instans få kartlagt din tannhelse.

Du behøver ikke å være stønadsmottaker fra før for å søke. Økonomisk støtte til tannbehandling kan også søkes dersom en stor engangsutgift er dokumenterbart umulig å bære på egenhånd, og dokumentert nødvendig for din livskvalitet.

les loven her...

Du kan lese mer om bestemmelsene om trygderefusjon til tannbehandling, støtte fra NAV på helsenett.no sine sider. De beskriver de ulike grunnene til å motta slik støtte, og forklarer begreper og paragrafer.

Du kan selvsagt også kontakte oss og spørre.Tannhelse i Folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...